Despre mine
Am absolvit Facultatea de Sociologie si Psihologie, specializarea Psihologie, la Universitatea de Vest din Timisoara.
Formarea de baza in psihoterapie am facut-o la Institutul Roman de Psihoterapie Integrativa, in urma careia am obtinut dreptul de libera practica ca psiholog psihoterapeut, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania.
Exista foarte multe ramuri si specializari in psihoterapie. Cred cu tarie ca pentru a veni in intampinarea oamenilor in suferinta, nu este important ce fel de specializare am terminat. Insa imi doresc sa subliniez, in acest context, faptul ca, sunt mandra ca am ales psihoterapia integrativa, pentru ca ea imi da posibilitatea sa aleg din multitudinea de ramuri ceea ce se potriveste cu stilul meu si cu nevoia clientului meu. Psihoterapia integrativa nu numai ca abordeaza mai multe dimensiuni, dar si recunoaste importanta relatiei terapeutice, permite contributia ambelor parti spre rezultatul final, permite exprimarea autentica a terapeutului in beneficiul clientului.
Sustin si incurajez initiativa oamenilor catre astfel de servicii psihologice pentru ca, eu insami, am inteles care este premiul final.
Avem ”implantate” programe sociale care ne duc spre obiective marete si fabuloase, insa nu stiu cati dintre noi stim de la inceput ca, de fapt, acest minunat obiectiv am putea fi chiar noi insine. Crestem cu o forta incredibila de a lupta, de a castiga in aceasta ”cursa” provocatoare care se numeste viata, o facem din inertie si nu intotdeauna constienti de felul in care alegem sa traim. Stim sa luptam, dar nu pentru noi, ci cu noi insine, impotriva noastra. Mi-as dori pentru toti oamenii acestei planete, sa isi ofere sansa de a se uita cu adevarat in universul lor interior, de a-si indrepta toate resursele pe care le au, inspre ei insisi, mai mult decat o fac pentru a obtine validarea sociala. Abia atunci incepe procesul autocunoasterii, care, dupa parerea mea, inseamna o calatorie cu un singur bilet, pentru ca inapoi nu se mai intoarce nimeni pe acelasi traseu.
Incurajez oamenii sa apeleze la aceste servicii si atunci cand trec printr-un impas in viata lor. Tot programele sociale ne invata sa ne ascundem suferinta si sa nu cerem ajutor de la cei in masura sa ni-l acorde. Insa ce nu stim este ca, de fapt, ne sacrificam pe noi insine si ne sabotam sansa la fericire, nestiind cum sa ne ascultam sufletul.
Pentru ca tot societatea ne aduce azi mai aproape de ceea ce inseamna psihologia umana, psihoterapia fiind deja o ramura a psihologiei recunoscuta si cautata si in cultura noastra, mi-as dori sa profitam de numeroasele informatii la care avem acces si sa ne conturam scopul nostru personal. In acest context, sunt fericita sa-mi insotesc clientii in drumul lor catre sine.
Cu fiecare experienta care imi este impartasita, imi imbogatesc sufletul. Cu fiecare durere despre care aflu, constientizez mai mult si mai mult, ca nu exista oameni rai, ci doar oameni care nu stiu cum sa traiasca in armonie cu ei insisi. Cu fiecare transformare pe care o vad la oamenii din jurul meu, ma simt binecuvantata ca viata m-a adus inspre psihoterapie. Cred ca acest lucru este cea mai buna recomandare, cred ca este cel mai bun curricculum vitae scris vreodata de mine.